zondag 23 juni 2013

Weekendrecept voor een slechte zomer: huisgemaakte mini-pizza's

Het zomerweer is momenteel kwalitatief uitermate teleurstellend. Mensenlief, het lijkt wel of het ieder jaar een beetje slechter wordt. Dat je het ene jaar denkt: "Dit  is de slechtse zomer die ik ooit meegemaakt heb". En dat het dan het jaar erop nog slechter is! En dat ieder jaar weer...
Dus er rest ons niets anders: we zullen de gezelligheid toch weer binnen moeten zoeken. Daarom vandaag een weekendrecept: Huisgemaakte mini-pizza's. Lekker, makkelijk en zo klaar. Ook ideaal op je vakantie-adres, als je tenminste een (kleine) oven tot je beschikking hebt. Dit is echt zo simpel, dit kan iedereen. Daar hoef je geen volleerd pizzabakker voor te zijn.


Wat je nodig hebt als basis zijn pita-broodjes (waar je shoarma in doet), een pot pastasaus naar smaak of tomatenpuree, een beetje oregano en/of basilicum en desgewenst strooikaas.
Wil je ze maken met tonijn? Koop er dan een blikje rio mare tonno per pasta bij (wel de meeste olijfolie eruit laten lopen).
Of een pizza hawaii? Neem dan een blikje ananas(stukjes) en reepjes ham erbij.
Pizza bbq-chicken? Dan heb je gerookte kipfilet en bbq-saus nodig.
En voor een standaard pizza: salami, kleine tomaatjes en groene olijven.

De bereiding gaat als volgt:
  1. Verwarm de oven voor op 200/220 graden;
  2. Snij de pitabroodjes in twee plakken;
  3. Leg ze met de binnenkant naar boven;
  4. Smeer de helften in met een flinke eetlepel pasta saus/tomatenpuree;
  5. Verdeel daar de vulling van de pizza van je keuze op;
  6. Strooi er kaas overheen, hoeveelheid naar eigen smaak;
  7. Doe de mini-pizza's 10 minuten in de oven en smullen maar!
Deze mini-pizza's zijn heerlijk als lichte lunch, maar kunnen ook dienst doen als voorgerecht.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen