dinsdag 23 april 2013

Niet mokken, lekker wokken - Deel 2

Vandaag in dit 2e deel van "Niet mokken, lekker wokken" wederom een heerlijke lichte voorjaarsmaaltijd die tevens lekker snel op tafel staat: Shoarma wokschotel.
Geheel zelf bedacht, gebaseerd op technieken en ideeën uit andere recepten op dit blog.

Voor dit recept gebruik ik grove boeren soepgroenten en verse gepureerde tomaten, in plaats van pastasaus uit een potje. Die potjes pasta zijn lekker, maar vers is beter. De tomaten pureer ik met m'n Magic Bullet (bekend van TellSell, hahaha). En als pasta kun je macaroni of penne nemen (doe eens gek).

Ingrediënten, voor 4 personen:
  • 1 pond kipshoarma;
  • olijfolie;
  • 1 bosje lente-ui;
  •  teentje knoflook;
  • 1 zakje grove boerensoepgroenten (AH);
  • 1 bakje gesneden champignons (AH);
  • gepureerde tomaten (hoeveelheid in een koffiemok);
  • 2 eetlepels paprikapoeder edelsüss;
  • peper en zout;
  • 250 gram pasta (penne of macaroni);
  • 2 kip-bouillonblokjes.

Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta in ca. 8 minuten gaar in de kippenbouillon;
  2. Verhit de olijfolie in de wok;
  3. Snij de lente-uitjes fijn, snipper de knoflook en fruit beiden in de hete olie;
  4. Roerbak de kipshoarma gaar;
  5. Bak daarna de champignons mee;
  6. Als de champignons gaar zijn, voeg dan de boeren soepgroenten toe en roerbak deze ongeveer een minuut of 3 mee;
  7. Voeg de gepureerde tomaten toe en roer het geheel goed door elkaar;
  8. Voeg de paprikapoeder toe en roer er goed doorheen;
  9. Op smaak brengen met peper en zout;
  10. Doe als laatste de gekookte pasta erbij en meng alles goed door elkaar.
  11. Laat alles goed doorwarmen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen